Blad Klooster thema Reizen

Het kwartaalblad Klooster! komt met een zomernummer rond het thema Reizen.

In verleden en heden, steeds weer in verbondenheid met de wereld van het religieuze leven. Zo vertelt Anima Christi over haar uitdaging om te verhuizen van alle aandacht in Rome naar de periferie van de blauwe zusters in Rusland.

Zo schrijven de jezuïeten Jos Moons en Nikolaas Sintobin over de koers van paus Franciscus op de reis die hij maakt met het schip van de kerk. En filosofeert Herman Vuijsje over de omgekeerde pelgrimstocht: van Santiago naar onze geseculariseerde wereld.

 

Er zijn ook boeiende verhalen over reizen in het verleden. Oud-hoogleraar middeleeuwen Dick de Boer schrijft over de Friese abt Emo die in de 12e eeuw midden in de winter naar Rome trok om zijn klooster te redden.

En oud-commandant Peter van Uhm legt uit wat de ursulinen in zijn leven hebben betekend. Natuurlijk zijn er ook de columnisten zoals Erik Borgman die reizen als ongemak ziet, terwijl benedictijn Thomas Quartier over zijn staf en tas schrijft en Wil Derkse het heil van dichtbij ziet gebeuren.
Maria van Mierlo komt weer met haar levenslessen: over het verschil tussen thuisblijven en op pad gaan. Tenslotte is er van de hand van Liesbeth Eugelink een speciaal katern met reistips voor een spirituele zomer.