Dit is het hart

Theoloog en lekendominicaan Erik Borgman schreef een boekje over wat mensen zouden kunnen proeven als ze, op uitnodiging van iemand anders, naar de kerk komen.

 

Erik Borgman hield  voor 200 mensen een inleiding met het oog op de Kerkproeverij van eind september.  Kerken in Nederland openden hun deuren om mensen die niet meer zo vertrouwd zijn met de liturgie de kans te geven kennis te maken met het mysterie van Gods aanwezigheid.

Die inleiding heeft hij verwerkt tot een klein boekje met de titel: ‘Dit is het hart, over het proeven van de kerk’.

 

Erik Borgman laat zien hoe de liturgie het hart is van christelijk geloven en zorgt voor zuurstof. ‘Wie iemand meevraagt naar de kerk, nodigt haar of hem uit in het hart geraakt te worden.’

‘We leven in een tijd waarin steeds minder mensen naar de kerk gaan. Erik Borgman klaagt nergens. Nee, hij verleidt. En hij laat voelen dat de kerk een huis is waar God naar ons toekomt en waar wij thuis zijn bij God.

 

‘”De kerk verwijst naar God en Gods grenzeloze liefde”, zo probeert hij de unieke waarde van een kerk in deze tijd duidelijk te maken. Dat lukt hem goed, in nog geen 60 pagina’s. Een klein boekje met veel adem en zuurstof voor vrijwilligers en bestuurders, maar nog meer voor mensen die weer eens een kijkje nemen in de kerk.’

 

Uitgeverij Adveniat

kosten: 2 euro.