Tips voor de vakantie

Rondleiding klooster en kerk, Assendorperstraat 29  in Zwolle

 

Wat is er allemaal te zien in dit imposante, neogotische klooster? Wij nemen je graag mee!

Iedere eerste zaterdag van de maand, met uitzondering van januari en juli, is er een rondleiding in de kerk en kloostergang.

Voor scholen zijn er twee verschillende interactieve rondleidingen.

 

Eerste zaterdag van de maand | 14.00 – 15.30 uur. Vanaf 13.30 uur wordt ook het Adema-orgel bespeeld.

Scholen en groepen op aanvraag via rondleidingen@kloosterzwolle.nl

of 038 425 44 00.

 

Museum voor Religieuze Kunst in Uden

 

De afgelopen periode is er in het Museum voor Religieuze Kunst Uden hard gewerkt aan de vernieuwing. Onder leiding van architect Cees Dam en vormgever Willem Noyons heeft het museum een ware metamorfose ondergaan.

De unieke collectie religieuze kunst komt nu nog beter tot zijn recht. Voor de bezoeker een bijzondere beleving binnen de muren van de abdij van de Zusters Birgittinessen. Een nieuw concept vraagt om een nieuwe naam. Met ingang van 24 mei a.s. gaat het museum verder als: Museum Krona.

 

Krona is het Zweedse woord voor kroon. De naam is een impliciete verwijzing naar de heilige Birgitta. Naar haar wereldlijke en geestelijke kroning. Een verwijzing naar de kroon die de zusters dragen en naar de Zweedse wortels van de orde van de Birgittinessen. Museum Krona krijgt als ondertitel: Kunst, Klooster, Kruidentuin en laat op deze manier doorschemeren hoe bijzonder de combinatie kunst, abdij en natuur is.